hydraulinen roottori

Hydraulinen teräpaine

Hydraulisella teräpaineella varustettu kuorintaroottori

Valon Koneen alkuperäinen kuorintamenetelmä perustuu hydraulisesti tuotettuun puristusvoimaan, joka siirretään kuorintaterille teräjousen välityksellä. Jokaisella kuorintaterällä on oma hydraulisylinteri, joka kiinnittyy teräakselin päässä olevaan jouseen kammen välityksellä. Kuorintapainetta säädetään erillisellä käsipumpulla, lisäämällä tai vähentämällä jousen kiristystä. Sylinterit ovat kiinni samassa hydraulipiirissä, joten kaikkien kuorintaterien paineen säätö onnistuu helposti yhdellä kertaa.

Varmatoiminen ja vaivaton huoltaa

Järjestelmän yksinkertaisuus tekee hydraulisella kuorintapaineella varustetun VK-kuorintaroottorin erittäin varmatoimiseksi ja helppokäyttöiseksi. Huolto- ja korjaustoimenpiteet onnistuvat nopeasti, sillä kaikki järjestelmään liittyvät kriittiset osat ovat helposti esillä huoltoluukun takana. Huollon kannalta kätevää on myös mahdollisuus ajaa kuorintaroottori huoltoasentoon konerungon ulkopuolelle. Kaikki uusimpien VK-konemallien kuorintaroottorit (VK5000- ja VK8000-sarja) on varustettu hydraulisella pull-out -toiminnolla.

Kestävyyttä taeteräksellä

Valon Koneen hydraulisissa kuorintaroottoreissa on taeteräksestä valmistetut terärungot1, joiden päähän on kiinnitetty varsinaisen kuorintatyön tekevä teräpala. Taemateriaali antaa VK-kuorintaterille myös suurnopeuskuorintaan riittävän kestävyyden. Erikoismuotoiltu terärunko on suunniteltu helpottamaan terien nousua puun päälle. Se minimoi kuorinnassa puuhun kohdistuvia rasituksia ja puuvaurioita.

Teräpalat eri tilanteisiin

Hydraulipaineella varustettuihin roottoreihin on saatavilla kolme erityyppistä teräpalaa, joiden kaapija- ja leikkuriosien materiaali on kovametallia. Peruspalassa kaapija ja leikkuri ovat samassa tasossa (käytetään esim. männyn kuorinnassa), kun taas leikkaavassa mallissa leikkuri on selvästi korotettu kaapijan tasosta (käytetään esim. kuusen kuorinnassa). Kolmannessa ns. talvipalassa kaapija ja leikkuri ovat samalla tasolla; erona peruspalaan on kaapijan päässä oleva talla, joka tukee puun terältä poistumista (käytetään kuorittaessa jäätynyttä puuta).

Valon Kone valmistaa hydraulisella teräpaineella varustettuja kuorintaroottoreita seuraavissa kokoluokissa:

Kiinteäasetteiset roottorit
Roottorin halkaisija
480 mm
620 mm
820 mm
Nostoroottorikoneet
Roottorin halkaisija
900 mm
1000 mm
1100 mm

1) Roottorimalleissa 26MX ja 32SX on joustavasta jousiteräksestä valmistetut kuorintaterät, joissa ei ole erillisiä irrotettavia teräpaloja

Retro-fit

Kaikkia Valon Koneen valmistamia kuorintaroottoreita voidaan asentaa vanhoihin kuorimakoneisiin retro-fit-pakettina. Lisätietoja VK-kuorintaroottoreista saatte ottamalla yhteyttä Valon Koneen myyntiin tai After Salesiin.

Ota yhteyttä>>