Tuotanto

60 vuotta konepajatoimintaa

Valon Koneella on yli 60 vuoden kokemus roottorikuorimakoneiden valmistuksesta. VK-koneiden tuotanto on keskitetty Lohjalle nykyaikaiseen tehtaaseen, jossa on tuotantotilaa noin 6500 m2. Oman valmistuksen osuus on suuri, vaikka osa konerunkojen ja muiden isompien kokoonpanojen hitsauksesta sekä osa suurien kappaleiden koneistuksesta on ulkoistettu alihankintaan.

Modernia valmistustekniikkaa

Valon Koneesta on vuosikymmenien aikana tullut maailman johtava roottorikuorimakoneiden valmistaja, sillä VK investoi jatkuvasti nykyaikaiseen konekantaan, tuotantoteknologiaan ja valmistusmenetelmien kehitykseen.

Valon Koneen tehdas on jaettu yhdeksään tuotantosoluun, joissa työn painopiste on osavalmistuksessa (koneistus), hitsauksessa, kokoonpanossa ja pintakäsittelyssä. Osien koneistus toteutetaan omassa FMS-järjestelmässä (Flexible Manufacturing System), joka koostuu automaattisesta hyllystöhissistä, tehokkaista koneistuskeskuksista ja monitoimisorveista. Hyllystö mahdollistaa työstökoneiden korkean käyttöasteen ja miehittämättömän ajon öisin.

Valon Koneen tehtaalla keskitytään pääsääntöisesti raskashitsaukseen (levypaksuus 10 mm tai enemmän). Sekä käsihitsaus että robotilla tehtävä hitsaus tehdään MIG/MAG-tekniikalla. Hitsausrobottia käytetään osissa, joiden valmistussarjat ovat suuria (esim. syöttövalssit). Käytössä on myös jauhekaarihitsausmenetelmä (Submerged Arc Welding), jota käytetään rakenteisiin, joissa hitsaussauman tunkeutuman on oltava normaalia syvempi (esim. roottoreiden hihnapyörät).

Tuotantotehtävissä työskentelee noin 50 henkilöä, joista suurin osa kone- ja osavalmistuksessa. Valon Koneelle on tunnusomaista pitkät työsuhteet. Vuosikymmenien aikana hankittu tietotaito ja osaaminen varmistavat VK-tuotteiden laadun.

Valon Koneella kuorimakoneet valmistetaan yleensä tilausperusteisesti. Joitakin pienempiä standardikonemalleja pyritään pitämään varastossa puolivalmiina tuotteina jatkuvasti. Näin varmistetaan mahdollisuus nopeille toimituksille. Merkittävä osa Lohjan tehtaan kapasiteetista on varattu VK-kuorimakoneissa käytettävien varaosien valmistukseen. Tehtaan yhteyteen on myös sijoitettu Valon Koneen päävaraosavarasto, josta palvellaan omia tytäryhtiöitä, edustajia ja loppuasiakkaita ympäri maailmaa.